Novinka sušené pivovarské kvasnice

20.04.2018 23:44

Připravili jsme novinku v naší široké nabídce. V praktické plastové krabičce nabízíme nově sušené pivovarské kvasnice o váze 120g, 250g. Jsme schopni připravit na objednání balení o jiné váze.

Sušené pivovarské kvasnice

  • obsahují vitamíny skupiny B, bílkoviny, minerály a stopové prvky. Podílí se na látkové výměně proteinů, tuků a uhlohydrátů
  • jsou i zdrojem vysoce stravitelných bílkovin a dalších biologicky účinných látek
  • nejsou kontaminovány hormony antibiotiky a jinými škodlivými látkami
  • jsou uvedené v příloze 2, odstavci D, čl. 2 povolené doplňkové látky ekologického zemědělství
  • pivovarské kvasnice plně odpovídají záměru biologického krmiva.
  • podléhají nejpřísnějším kritériím  ekologického  zemědělství.
 

Složení

Obsah bílkoviny v sušině: 40-44%
Popel: 6,3%
Sušina: 92,1%
Voda: 7,9%
Dusíkaté látky: 499,4 g/kg
Tuk: 52 g/kg
Škrob: 53 g/kg
Vápník: 1,6 g/kg
Fosfor: 12,3 g/kg
Sodík: 0,4 g/kg
Draslík: 20 g/kg
Hořčík: 0,8 g/kg
Selen: 5,58 mg/kg
Železo: 91 mg/kg
Mangan: 4 mg/kg
Zinek: 24,5 mg/kg
Měď: 20,5 mg/kg
Vitamin B1 (Thiamin) 125 mg/kg
Vitamin B2 (Riboflavin) 45 mg/kg
Vitamin B6 (Pyridoxin) 45 mg/kg
Asparagin: 40 g/kg
Treonin: 18 g/kg
Serin: 20 g/kg
Glutamin: 70 g/kg
Prolin: 24 g/kg
Griadin: 19 g/kg
Alanin: 26 g/kg
Cistin: 6 g/kg
Valin: 21 g/kg
Metionin: 6 g/kg
Isolencin: 17 g/kg
Leucin: 28 g/kg
Tyrosin: 18 g/kg
Fenylalanin: 20 g/kg
Histidin: 10 g/kg
Triptofan: 6 g/kg
Lysin: 28 g/kg
Kyselina pantotenová B5 100 mg/kg
Biotin B8 100 mg/kg
Kyselina nikotinová 400 mg/kg
 

Kobalamin B12, cholin, kyselina listová a další

Koeficient stravitelnosti dusíkatých látek: 83

Záruční lhůta: 12 měsíců

Metabolizovaná energie:

  • Pro skot – 16,459 MJ/kg
  • Pro prasata – 14,44 MJ/kg
  • Pro drůbež – 10,414 MJ/kg
 

Vliv jednotlivých prvků obsažených v kvasnicích na život zvířat

VÁPNÍK (Ca)

Rezorbuje se ve dvanácterníku a v tenkém střevě zvířat. Uplatňuje se při tvorbě a mineralizaci kostí a zubů a při metabolismu ostatních potřebných prvků(fosforu, hořčíku, sodíku, zinku, manganu aj.), aktivaci enzymů a hormonůi v procesu srážení krve a regulaci neuromuskulárního dráždění aj.

FOSFOR (P)

Resorbuje se ve slezu, tenkém střevě a dalších úsecích střev. Nachází se ve všech buňkách a zúčastňuje se při tvorbě a mineralizaci kostí, je součástí nukleových kyselin, fosfoproteinů a fosfolipidů, uplatňuje se při syntéze enzymů, hormonů, bílkovin i některých vitamínů a metabolických procesech organismu. Při poruchách metabolismu vápníku a fosforu dochází k celé řadě onemocnění zvířat včetně snížení užitkovosti:

Křivici. Rachltls Měknutí kostí. Osteomalaclo Řídnutí kostí - Osteoporosls Flbroza a degenerace kostí.- Osteodystrophla osteoflbrosl Degeneratlvní změny kloubu . Osteoarthrosls Podílí se na vzniku porodní parezy dojnic a haemogloblnurli dojnic.

SODÍK (Na)

Uplatňuje se při regulaci osmotického tlaku v organismu zvířat a v procesech distribuce vody mezi extracelulární a intracelulární tekutinou, udržování pH reakce v bachoru zvířat, při metabolismu draslíku a chlóru a spolu s draslíkem se zúčastňuje na regulaci nervosvalových vzruchů aj.

Draslík (K)

Uplatňuje se například při metabolismu sacharidů, regulaci intracelulárního osmotického tlaku a acidobazické rovnováhy, v procesu buněčného dělení a udržování svalového tonusu, udržování a regulaci bachorového pH aj.

Hořčík (Mg)

Uplatňuje se jako nepostradatelný prvek v rámci metabolických procesů organismu zvířat. Při poruchách metabolismu hořčíku dochází k vážným onemocněním zvířat: Pastevní tetanle, Tetanle telat,Transportní tetanle, Stájová tetanle a dále zpomalení růstu a poruch nervové a svalové činnosti.

Železo (Fe)

Uplatňuje se při celé řadě metabolických procesů, je nepostradatelné v procesu krvetvorby, tkáňového dýchání aj. Při nedostatku železa v organismu zvířat může vznikat hypochromní mikrocytární anémie, která se projevuje celkovou slabostí, poruchami trávení a dýchání, průjmy, bledostí sliznice a kůže.

Měd' (Cu)

Obdobně jako železo se uplatňuje v celé řadě metabolických procesů a při jejím nedostatku v organismu zvířat dochází k narušení normální funkce řady orgánů a systémů, snížení chuti k přijímání potravy a zaostávání ve vývoji, zpomalení rostu a ke zhoršení celkového zdravotního stavu zvířat, narušení pigmentace a keratinizace vlny degenerativním změnám ve tkáni mozku zvířat a k poruchám osifikace. Při nedostatku mědi v krmné dávce dochází u jehňat k enzootické obrně. Akutní forma se vyskytuje zejména v zimním období, chronická forma od dvou do čtyřech měsíců stáří.

ZINEK (Zn)

Zinek se podní v rámci metabolických procesů a syntéze různých enzymů. Při deficitním stavu zinku v organismu zvířet dochází ke snížení růstu zvířat, dochází k nepříznivým změnám na kostře zvířat a ke zhoršení reprodukčních ukazatelů (snížení spermiogeneze, zpomaluje se vÝVoj druhotných i prvotních pohlavních znaků a u samic dochází k potlačení všech etap pohlavního cyklu. U drůbeže v důsledku nedostatku zinku v krmné dávce může docházet k narušení osteogeneze aj. U prasat a jiných zvířat může při nedostatku zinku v krmné dávce vznikat onemocnění parakeratoza . Parakeratosis způsobující nemalé ekonomické ztráty.

MANGAN (Mn)

Mangan je pro organismus zvířat nenahraditelným prvkem. Je součástí systému některých enzymů, zúčastňuje se v procesu tkáňového dýchání a při jeho nedostatku v krmné dávce je možné pozorovat zpomalený růst, deformace kostry, zintenzivnění růstu patního kloubu, které je označováno jako peroza. Snížení hladiny manganu v organismu zvířat je provázeno také poruchami pohlavních funkcí a zpomalení růstu. U nosnic dochází ke snížení snášky vajec, jejich oplozenosti a líhnivosti, poruše tvorby skořápky vajec aj.

SELEN (Se)

Selen se uplatňuje v celé řadě metabolických procesů a při nedostatku selenu v organismu zvířat může docházet k vážným onemocněním, která mohou mít endémický význam a z patologickoanatomického i klinického hlediska se podobají avitaminoze vit. E. Z nejdůležitějších onemocnění zvířat je možné uvést Svalovou distrofii telat a jehňat, dietetickou hepatozu prasat, svalovou distrofii drůbeže, exudativní diathézu a encefalomalacii drůbeže, dále může docházet k různym poruchám v reprodukci aj.